Proeftuin dans: Right Now!
De danssector in de Stedelijke cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen) bloeit als nooit tevoren en heeft veel te bieden voor publiek, dansers en makers. Zo zijn er landelijke en grensoverschrijdende dansfestivals, diverse podia, dansscholen en opleidingen, een grote groep (amateur)dansers én een grote diversiteit aan stijlen van klassieke dans tot urban dansvormen. Om het dansklimaat in en vanuit de Stedelijke cultuurregio verder te verstevigen werken verschillende partners uit de danssector van de Stedelijke cultuurregio Zuid samen aan de Proeftuin dans: Right Now!.

Programma’s Proeftuin dans
In de Proeftuin worden de komende jaren diverse programma’s uitgevoerd om dans in Limburg verder te laten groeien. De programma’s zijn gericht op het bereiken van nieuw (internationaal) publiek, het ontwikkelen van nieuwe faciliteiten voor dansers en makers, met een focus op jong urban danstalent en mid-career makers, en op meer samenwerking tussen dansfestivals, podia en culturele organisaties. Universiteit Maastricht monitort en meet de effecten van de programma’s.

Partners
Proeftuin dans: Right Now! is een van de vijftien proeftuinen die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is aangemerkt om bij te dragen aan regionale samenwerking en ontwikkeling op cultureel vlak. De Proeftuin wordt gefinancierd  door het Ministerie van OC&W, Provincie Limburg en de gemeenten van de Stedelijke cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen). De programma’s van de Proeftuin worden uitgevoerd door de verschillende partners:  schrit_tmacher Festival, The Notorious IBE, Festival De Nederlandse Dansdagen, SALLY Dansgezelschap Maastricht, HFC Dancestudio, Angelo Martinus, Huis voor de Kunsten Limburg en VIA ZUID.