In 2012 deed Brabant een gooi naar de titel Culturele Hoofdstad 2018. In dat jaar wilden ze het grootste urban culture en sports evenement van Europa hosten. De vraag vanuit het Cultuurfonds Strijp-S aan ons was om hiervoor een plan te schrijven. Drie maanden lang zochten we contact met de lokale, landelijke en internationale community om te komen tot EMOVES, Urban Culture Festival.

Helaas werdt Brabant niet gekozen als Culturele Hoofdstad en ging de prijs naar Leeuwarden. Maar het plan was te goed om te laten liggen. We hebben de benaderde partners bij elkaar geroepen en zijn gewoon gestart. Zes jaar later, in 2018, is het festival onderdeel van de lokale BIS en een van Europa’s grootste urban culture en sports evenementen.

Na 8 jaar aan het roer gestaan te hebben en meer dan 15 jaar actief te zijn geweest in Eindhoven vond ik het tijd dat een nieuwe generatie richting ging geven aan een beweging dat jaarlijks duizenden jongeren weet te inspireren. Daarom heb ik per 1 juli 2019 besloten om af te treden als artistiek leider van EMOVES en mij volledig op Collabros te focussen. Ik ben supertrots op mijn bijdrage aan Eindhoven als urban stad.

Alle partners bedankt voor een geweldige periode en jullie bijdrage aan alle ontwikkeling rondom Urban Culture & Sports in Eindhoven.

Eindje bedankt!

Angelo