Angelo Martinus wint Cultuurprijs

Rabo Publieksprijs: Jury Rapport
Angelo Martinus is de ambassadeur als je het hebt over Urban in Eindhoven. Naast dat hij het boegbeeld is voor de hele scene is hij een kartrekker, maar ook een verbinder. Binnen de Urban scene is er niemand die hem niet kent. Maar ook daarbuiten weet hij partijen met Urban te verbinden. En dat is hetgeen wat hem zo bijzonder, uniek en onderscheidend maakt. Door de doelgroepen te verbreden met bijvoorbeeld projecten als

Old Skool, waarbij ouderen met Urban in aanraking komen, weet hij meerdere mensen enthousiast te maken voor het fenomeen Urban en de impact te vergroten. Zonder hem was er geen bloeiende ontwikkeling op Urban arts in Eindhoven. Want wie Eindhoven zegt, zegt ook Urban en dat hebben we voor een groot deel te danken aan Angelo.

Over de Eindhoven Cultuurprijs
Cultuur Eindhoven reikt ieder jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit in twee categorieën: de Stimuleringsprijs en de Waarderingsprijs. De winnaars worden gekozen door een jury, dit jaar bestaande uit: voorzitter Angelique Bellemakers, Esther van Kalken, Gerard Zwartkruis, Marjolein Calon en Annemarie Pijnappel. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €7500 en een bijzonder beeld gemaakt door Edhv.
Naast beide prijzen wordt er in 2019 voor het derde jaar tevens een Rabo Publieksprijs uitgereikt ter waarde van €7500. Rabobank Regio Eindhoven heeft deze ter beschikking gesteld voor de genomineerde met de meeste stemmen.

*Bericht Cultuur Eindhoven