Menno van Gorp wint Red Bull BC One World Final.
Nederlander Menno van Gorp heeft de finale van het WK Breakdance gewonnen in de National Sports Club of India in Mumbai. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal 15 andere deelnemers uit 14 verschillende landen te verslaan.

De 16 beste breakdancers van de wereld namen het tegen elkaar op voor het oog van de vijftallige jury. In de laatste battle nam de Nederlander Menno van Gorp het op tegen b-boy Killa Kolya uit Kazachstan. Uiteindelijk wist Menno de jury te overtuigen met zijn moves en ging hij er met de wereldtitel vandoor.

“De battles waren niet makkelijk, normaal breaken we 3 rondes, maar mijn tegenstander Killa Koyla ging er vol in. In totaal hebben we 5 rondes gebattled, maar ik heb echt alles gegeven en gelukkig was dat voor vandaag genoeg.” aldus Menno.

Energiek Indiaas publiek
Ruim 4.000 bezoekers zorgden voor een enorme energieboost in de zaal, ook dit had positieve uitwerking op de dansers. Menno: “Ik ben helemaal overdonderd, en kan niet wachten tot deze winst met mijn vrienden en familie te vieren”.

Red Bull BC One
Red Bull BC One is de grootste en meest prestigieuze een-tegen-een breakdance-competitie van de wereld, het event werd dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd en Menno deed in totaal al 6 keer eerder mee. Hij won het kampioenschap in 2014 (Parijs) en in 2017 (Amsterdam), daarmee is hij nu de eerste b-boy ter wereld die de zogenaamde belt voor de derde keer mee naar huis neemt. Ieder jaar krijgen duizenden dansers wereldwijd de kans om zich te kwalificeren via lokale cyphers, in 2019 waren er 30 cyphers over de hele wereld. Uiteindelijk kregen 16 b-boys en 4 b-girls de kans om het podium van de Red Bull BC One World Final te betreden in India.

*Bericht Red Bull Nederland